Tırnak Bakımı: Güçlü Tırnaklar

Merhabalar,

Tırnaklar, bir takılmada ya da çarpmada kolaylıkla kırılabiliyor. Beslenmemizin bu yönde büyük bir etkisi var, aldığımız vitaminler düzenli su içiminin tırnak bakımında yeri büyük. Aldığımız belli vitaminler tırnak güçlenmesine yardımcı oluyor.

Daha Güçlü Tırnaklar

Beslenmenin yanında tırnak bakımı da destek verebiliyor. Tırnaklarınıza yapacağınız düzenli bir bakım güçlenmesine ve daha da güzelleşmesine yardımcı olabilir. Tırnak yapısı; keratin adında bir proteinden oluşur, keratini daha önce saçınız içinde mutlaka duymuşsunuzdur. Tırnağınızın et ile birleşen kısmında yarım ay şeklinde gözüken kısma ise lunula denmektedir.

Tırnak yapısına zarar vermeden destekleyici ve besleyici bir bakım yapmak ise mümkün. Tırnaklarımızın etleri ile birleştiği yerlerde kütikül dediğimiz aslında cildimiz ile bir olan bir yapı bulunmaktadır. Tırnak bakımınızda profesyonel olan kişiler bu kısımdaki deriyi kesebilir, alabilir ancak sizin yapmanız istenmeyen sonuçlara yol açabilmektedir.

Tırnak İçin Besleyici Bakım

Tırnaklarınıza besleyici ve etlerini geriye iterek manikürünüzü geciktirecek bakımlar yapmanız ise mümkün. Tırnak etleri ne kadar cildinizden ayrı anılsa da cildiniz gibi nemlendirilmeye ihtiyaç duyarlar belli vitaminler ve mineraller ile desteklenebilirler.

Tırnağınızı keserek ya da törpü ile şekil vererek başlayabilirsiniz. Ne çok soğuk ne de çok sıcak olan bir suya biraz sarı kantaron yağı biraz da e vitamini ekleyebilirsiniz, tırnaklarınıza istediğiniz şekli verdikten sonra bu suda 3-5 dakika bekletmeniz yeterlidir. Sonrasında Mixup Tırnak Bakım Yağı sürerek tırnak etlerinizi geriye itebilir, okşayan masaj hareketleri ile tırnaklarınıza bakım yağını yedirebilirsiniz.

El ve ayak tırnaklarının bakımını kolayca yapabilmek için sadece Mixup Tırnak Bakım Yağı kullanabilirsiniz. Ayak tırnaklarınızı el tırnaklarınız gibi oval değil düz kesmeniz gerekmektedir. Yanlış tırnak kesimi batıklara yol açabilirsiniz. Besleyici ve nemlendirici bir bakım her zaman tırnak etleri içinde gerekmektedir.

E vitamini ve Mixup Tırnak Bakım Yağı tırnak bakımınızda;

  • Besleyici,
  • Güçlendirici,
  • Hızlı Uzama,
  • Güzelleştirici bir bakım yapmanıza yardımcı olur.

Yaptığınız düzenli bakımlar manikürünüzün gecikmesine ve daha güzel tırnaklara sahip olmanıza ise yardımcı olur. Kolaylıkla yapabileceğiniz bu bakımı set halinde sizler için hazırladık Arifoğlu E Vitamini Yağ ve Mixup Tırnak Bakım Yağı sizlerle.

Ancak manikür suyunuza katmak için Arifoğlu Sarı Kantaron Yağını da sürpriz fırsatlarla satın alabilirsiniz. Daha sağlam tırnaklar ile daha güzel ellere sahip olmak çok kolay!

Bir cevap yazın

Tüm Kategoriler