Yeni Doğan Bebek Bakımı!
Merhaba Güzel Anneler!
Bebeğiniz için bir konuşsa da ne istediğini anlasam diyen tek anne siz değilsiniz, bu dünyaya ilk adımında her şeyi yeni gören küçük yavrunuzun tepkileri eminim onun içinde yenidir! Yeni doğan ve anne arasında ilişki doğum sonrası ilk andan itibaren başlar, annelik kadınların doğasında var olduğundan anlaması ve içgüdüleri ile hareket etmesi daha kolay gelişir. Yeni doğan terimi ilk 28 günü kapsayan zaman dilimindeki bebeğe denmektedir. Yeni doğan 0-6 aylık bebeklerin istekleri boyuna ve kilosuna göre değişebilir, dünyaya adımını attığı andan itibaren başka bir birey olan bebeğiniz ihtiyaçları konusunda da farklılık gösterebilir. Rahat ve huzurlu davranabilmek işinizi kolaylaştıracaktır, yeni öğrendiğiniz bir mesele de bunu yapabilmeyi ne kadar devam ettirebilirseniz o kadar kolay olacaktır! Yeni doğan bakımında banyosundan beslenmesine aklınıza takılacak soruların, bebeğinizi daha rahat anlayabilmeniz için bu yazı da cevapları ile toparladık!
Yeni Doğan Bebek Bakımı Hakkında Her şey
Yeni doğan beslenmesinden temizliğine kadar dallanıp budaklanan çokça mesele bulunmaktadır. Bunlar gözünüzü korkutmasın bebeğinizin tepkilerini zaman içerisinde anlayıp birbirinize alışarak bunları kolaylıkla çözer hale geleceksiniz!
Yeni Doğan Beslenmesi
İlk zamanlarda düzen oturtma esnasında bebek her istediğinde emzirmeniz daha iyi olacaktır. Her iki göğsünüzü de eşit sürelerde emzirmek idealdir. İlk 10 dakikadan sonra gelen sütün yağlı olduğu ve bebekte doygunluk hissi yaşattığı söylenmektedir. Günde 10-12 kere emmesi ilk aydan 6. Ay bebeğe kadar normal karşılanabilir. Hamilelik sürecinde vücudumuzda yaşanan değişikliklerden kaynaklı çatlamalar oluşabilir, beslenme konusundaysa emzirme esnasında yaşanabilecek göğüs ucu kuruluğu da yaşanabilir. Bu gibi durumlarda en başında bir bakıma başlamak çok daha doğru olacaktır çatlaklarınızı engellemek amacı ile kullanabileceğiniz Arifoğlu Shea Butter bu konuda sizlere yardımcı olacak!
Yeni Doğan Bebek Bakımı Püf Noktaları!
Yeni Doğan Bezinde Neler Var?
Bebekler yeni doğan zamanında dışkı konusunda cömerttir. Günde 6-8 kez dışkı ile karşılaşmak mümkündür. Zaman içerisinde dışkılama azalabilir, 2-3 günde bire dönmesi normaldir. Bebeğinizin sıklıkla altını değiştirmek, hem yapacağınız aktivitelerin daha keyifli geçmesine hem de bağırsak hareketlerinin artmasına yardımcı olabilir. Bebeğinizin altını temizlerken, etrafı temiz tutmak amacıyla altına bir bez sermeniz daha iyi olacaktır. Bebeğinizin altını doğal içerikli bir ıslak mendille silebilirsiniz ancak ıslak bir pamuk ile silmeyi tercih etmeniz daha iyi olacaktır.
Yeni Doğan Göbek Bağı Temizliği
Bebeğinizin doğum öncesi anne karnında beslenmesine yardımcı olan göbek bağının doğum sonrasında da bakımı devam eder. Doğumdan sonra 7-14 gün arasında düşmesi beklenen göbek bağı düştükten sonra hafif bir kanama yapabilir, bu normaldir. Göbek bağı bakımında ise çevresinin temiz ve kuru kalmasına dikkat etmek gerekir, günde 1-2 kere temizleyici bir bakım yapma yeterli olacaktır.
Yeni Doğan Banyo – Bıcı Bıcı Zamanı
Bebeğinizin göbeği düştükten sonraki gün banyo yaptırmanız daha doğrudur, öncesinde ıslak bir pamuk yardımı ile temizliğini sağlayabilirsiniz. Suyun ısısını kolunu iç kısmını suya daldırarak kontrol edebilirsiniz, banyo sonrası cildini iyice kurulamak son derece önemlidir, ıslak kalan bölgeler pişik ve tahrişe yola açabilir. Bebeğinizin banyo suyuna damlatacağınız birkaç damla Lavanta Yağı rahatlamasına da yardımcı olur!
Yeni Doğan Bebek Cildi
Her banyo sonrasında krem veya yağ sürmek gerekli değildir. Eğer cildi kuru ve çatlaklar gelişirse bir yardımcı ürün ile nemlendirmeniz mümkündür. Bebeğinizin cildi kuru ise çok sık banyo yaptırmamanız gerekir. Bebek cildinizi nemlendirmek ve masaj yapmak amacıyla kullanabileceğiniz doğal yağlar da bulunmakta! Papatya yağı, Lavanta Yağı gibi yağları bebeğinizin cildine masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Rahatlamasına da yardımcı olacak bu yağları karıştırarak ya da su ile seyrelterek bebeğinizin cildine uygulayabilirsiniz.
Yeni Doğan Tırnak Bakımı
Bebeklerin tırnakları ince olmasından dolayı daha keskin olabilir, ince ve keskin tırnaklarla kendisini çizebilirken aynı zamanda sizlere de zarar verebilir. Bebek tırnak bakımını onların tırnaklarına uygun bir makas ile keserek yapabilirsiniz, kalan keskin ve sivri köşeleri ince bir törpü ile yumuşatmanız gerekli bakımı sağlayacaktır.
Bebek bakımında kullanacağınız püf noktalar ve yardımcı doğal yağların faydaları saymakla bitmez. Bitkisel içerikli birçok yağ uykudan, sakinleşmeye yardımcıdır. Bebeğinizin uyku ve rahatlığı için kullanırken sizlerin uykularını da düzenleyecek ve rahatlatacak Okaliptus, Nane Yaprağı, Melisa Yağı gibi bilinen yağları kullanmak iyi gelecektir!
Annelerin telaşı haberi aldığı ilk andan başlar ve uzunca bir yolculuk olarak devam eder. Bu tatlı telaşın getirdiği yeni sorumluluklara yardımcı olmak ise bizlerin yapabileceği özel şeylerdendir! Bebeğinizin dünyaya alıştığı bu süreçte bakımını doğal, bitkisel ve organik içerikli ürünlerle yapmak daha hoş olabilir.
Güzel yolculuğunuza yardımcı olmak bizleri mutlu ediyor!