Serotonin Düzeyi ve Ruh Halinizi Arttırmak İçin 7 İpucu

Yaz geldi ve sıcaklık yükseldi. Sıcak hava yorgunluk yapıp serotonin düzeyini aşağıya çekebilir. Mevsim değişiklikleri bir çok bakımdan ruh halinizi etkileyebilir. Güneş ışıkları bir çok insanı enerjik kıldığı gibi sıcaklığın yarattığı fanus etkisi yorgunluğu da beraberinde getirebilir. Büyük çoğunlukla da durum böyledir.

Aşırı sıcaklarda insanlar sinirli, tedirgin veya sabırsız olurlar, birçok araştırma bunun serotonin sevilerinin düşmesine bağlıyor. Yaz sıcaklarında pişen beynimizi soğutmalıyız.

Serotonin bizim için ne yapar;

. Refah ve mutluluk duygumuzu destekler.

. Üzgün veya olumsuz ruh hallerinde bizi yatıştırır.

. Duygu durumlarını dengelemeye çalışır..

Serotonin düzeyini ayarlamak için 7 ipucunu Ayurveda’dan alacağız.

Ayurveda Hindistan’ın geleneksel tıp sistemidir. Ayurveda merceği mevsimleri göz önünde bulundurur ve bizi yıl boyunca dengede tutmak için diyet ve diğer kişisel bakım biçimlerini kullanır.

Serotonini artırmak için yılın en sıcak zamanında bu basit uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

1. Düzenli bir rutin tutturun.

Her gün aynı saatte uyanıp yanı saatte uyumaktan bahsediyoruz. Saat hedeflerinizi en iyi şekilde sonuçlandırmaya çalışın. Yemek saatlerinizi düzenleyin, inanın bu çok önemli. Yemek öğünlerinizi atlamayın, akşamları çok hafif bir yemek tercih edin.

2. Soğuk veya çiğ beslenmeyi tercih edin

Hafif, yazlık yiyecekleri ( çok sayıda taze sebze ve meyve ) yemeye odaklanın . İsterseniz arada bir mangala kaptırın kendinizi ama fazla savrulmayın. Özellikle kırmızı et, baharatlı veya yağlı yiyecek tüketiminizi sınırlayın, tutun kendinizi.

3. Soğumaya geçin yani serinleyin

Düzenli egzersiz faydalıdır, ancak yoğun egzersiz yaz sıcakların risklidir, kaçının. Yine de yorucu bir aktivite isterseniz günün en serin zamanını seçin. Havuza gidin veya su ve yeşilliği bol olduğu alanlarda egzersiz yapın. İmkanınız varsa kürek çekmek veya diğer suda yapılan ekip sporlarına yönelin.

4. Uyumak hayatınızın önceliği olsun

İlk maddede uykunun sadece saatlerinden bahsettik. Gecenin kısa olduğu bu günlerde uyku düzenine çok dikkat edelim. Erken yatmayı uykuya hazırlanmak için 30 ile 45 dakika daha erken yatağa gitmeyi alışkanlık haline getirelim. Işıkları olabildiğince kısık hale getirelim, hiç ışık olmazsa daha iyidir dikkat çekmiş olalım. Bilgisayar, ses dikkat uyaran, tetikleyen şeylerden uzak duralım. Soğuk veya ılık bir duş, iyi şeylerden bahseden hikayeler okumak kaliteyi oldukça arttırır. Deneyin ve yaşamınızı daha da güzelleştirin.

5. Aromaterapiyi deneyin

Aromaterapi veya buna benzer rahatlatıcı uygulamalar pahalı ve zahmetli midir? Bizce değildir daha sade ve olanaklarınızın ölçeğinde yapılabilir yollar bulabilirsiniz. Aromaterapi ve kendi kendine masaj ile denemeler yapın. Hindistancevizi, gül, lavanta, nane veya sandal ağacı gibi yatıştırıcı, ferahlatıcı masaj yağlarını tercih edin.

6. Nefesinizi dengeleyin

Bu nefes alma tekniğini deneyin. Sağ burun deliğinizi başparmağınız veya işaret parmağınızla örtün, sol burun deliğinizden nefes alın, sonra sol burun delinizi kapatıp, sağınızdan nefes verin. Sonra solu kapayıp tam tersi işlemi yapın. Bunu sadece birkaç dakika veya yeniden dengede ve rahatlamış hissedene kadar yapın.

7. Ne olursa olsun yaşamın keyfini çıkarın

Havası bol, suyu bol yerlere atın kendinizi, bunun için hep bir fırsat yaratın. Doğa yavaşlamana, sakinleşmene yardımcı olur. Doğada zaman geçirmek, iyi bir kitap okumak, arkadaşlarınızla ve ailenizle yeniden bağ kurun. Dinlenmek ve gevşemek için kendi yollarınızı bulun.

Bir cevap yazın

Tüm Kategoriler